Two Book Awards to CORDI Members

Helsingin Sanomain Säätiö jakoi  21.9. 2020 kolme Tiedettä suomeksi -palkintoa.

Säätiön hallitus myönsi kaksi 5 000 euron palkintoa CORDI:n jäsenille: Riku Neuvoselle kirjasta Sananvapauden historia Suomessa (Gaudeamus 2018) sekä Minna Horowitzille, Hannu Niemiselle ja työryhmälle teoksesta Viestintä kuuluu kaikille. Kansalaisten viestinnälliset oikeudet ja mahdollisuudet Suomessa (Gaudeamus 2019).

Neuvosen kirjaa säätiön hallitus pitää loistavasti kirjoitettuna ja hyvin toimitettuna teoksena, joka lisää lukijan ymmärrystä yhteiskunnallisista muutoksista ja suomalaisen sananvapausaatteen syntymisestä.

Horowitzin, Niemisen ja työryhmän palkitsemista hallitus perustelee sillä, että heidän kirjoittamansa teos tarjoaa kiinnostavan katsauksen kansalaisten viestinnällisiin oikeuksiin ja niiden toteutumiseen maassamme. Kirja on hyvä esimerkki alan yleisestä käytännöstä, toimitetusta teoksesta, jonka kirjoittajat edustavat eri tieteenaloja.

Kolmas palkintosumma, 15 000 euroa, myönnettiin Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry:n julkaisemalle Media & viestintä -verkkolehdelle.


Two books by CORDI members have received the Tiedettä Suomeksi – Science in Finnish award by the Helsingin Sanomat Foundation.

The awards were given to Riku Neuvonen’s book on the history of freedom expression in Finland, and to the Helsinki Media Policy Research Group on their book operationalizing communication rights in the Finnish context.

See the press release in Finnish.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s