New report: Reuters Uutismedia verkossa 2021

Uutismedia verkossa 2021. Reuters-instituutin Digital News Report – Suomen maaraportti

Reunanen, Esa; Alanne, Noora; Räty, Reetta; Nousuniemi, Niiles; Harakka, Timo; Nuorgam, Emmi; Toivanen, Jussi; Luoma-Aho, Veera (2021)

Raporttiin on koostettu Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin kansainvälisen Digital News Report 2021 -kyselytutkimuksen keskeisiä tuloksia Suomen näkökulmasta. Raportti sisältää tietoa muun muassa eri medioiden käytöstä uutislähteenä, verkkouutisten seuraamiseen käytetyistä laitteista, uutisia kohtaan tunnetusta luottamuksesta, väylistä verkkouutisiin, uutisten jakamisesta ja niistä keskustelusta, uutisvideoiden ja podcastien käytöstä sekä verkkouutisista maksamisesta.

Suomelle erityinen piirre on perinteisten mediayritysten vahva asema myös verkossa. Suomessa uutisiin myös luotetaan yleisemmin kuin vertailun muissa maissa. Verkkouutisista kertoi vuoden aikana maksaneensa 20 prosenttia suomalaisvastaajista.

Kansainvälinen tutkimus tehtiin vuonna 2021 kymmenennen kerran, ja Suomi osallistui siihen nyt kahdeksatta kertaa. Kaikkiaan kyselyssä oli mukana 46 maata. Suomen maaraportti tehtiin Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksessa (COMET) ja sen rahoitti Media-alan tutkimussäätiö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s